Nieuw: onze Medium tas nu ook als rugzak

Medium leren rugzak (kobaltblauw)

De vraag om een leren rugzak kwam uit België: onze kinderen vinden de Medium tassen heel leuk, maar kunt u ‘m ook als leren rugzak maken? Ook een winkel uit Gent vroeg erom. 

Bedankt voor deze vraag en tip, beste zuiderburen. Hier is die dan: onze nieuwe, Medium leren rugzak.

 

Stevige en duurzame rugzak

Medium leren rugzak (kobaltblauw)

Zo’n rugzak heeft een zwaar en divers leven. Scholieren zijn immers niet de voorzichtigste types. 

Ons leer is stevig en heel duurzaam, en dus heel geschikt voor het zware schoolleven. Op verschillende punten hebben we de rugzak verstevigd met extra buttons. En ook hebben we het handvat van onze XL tassen erop gezet. 

Kortom, deze rugzak is klaar voor het harde schoolleven:-)

 

Ruim en comfortabel

Medium leren rugzak (kobaltblauw)

De rugzak is 37 cm breed, dus alle schoolspullen passen er goed. En ook nog een waterfles of wat etenswaren.

Op de voorkant van de tas zitten de welbekende twee voorvakken. Je mobiele telefoon, sleutels en andere zaken waar je makkelijk bij moet kunnen, passen hier goed in.

Geïnspireerd door bekende, oude leren schooltas

Leren boekentas oud en nieuw

Bijna iedereen kent de oude schooltas uit de jaren 70 en 80. Het was een verplicht item in die tijd. De schoolboeken werden gehuurd en ze moesten netjes blijven. 

Ook hebben de tassen een zekere emotionele waarde. Voor velen is het een tastbare herinnering aan een van de leukste tijden in hun leven, de middelbare school. 

Elke tas werd ook uitgebreid ‘verpersoonlijkt’, met allerlei fratsen, teksten, namen van voetbalclubs en muziekbands. Hoe origineler, hoe beter.

Die oude schooltas hebben wij in 2013 een nieuw design gegeven en uitgebracht in 18 prachtige kleuren. Ook onze merknaam ontlenen we eraan.

 

Handgemaakt in Nederland (verantwoorde productie)

Schooltassen handgemaakt in Noord Brabant (nieten)

Deze rugzakken zijn verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren en uiteraard zijn ze ook allemaal ‘100% Made in Holland’. Ze worden gemaakt in Kaatsheuvel en het leer komt uit Rijen, om precies te zijn. We zijn er trots op dat we deze tassen weer lokaal kunnen maken. Een mooi Nederlands product op een verantwoorde manier gemaakt en met maar weinig ‘reis-kilometers’ (impact op het klimaat) . Zie ook onze Gallery / Instagram pagina voor veel mooie plaatjes.

Steun productie in ons eigen land

Handgemaakt in Nederland

Bijna alle tassenfabrikanten kiezen ervoor om hun tassen in het Verre Oosten te laten maken. Dat resulteert in een goedkopere tas. Echter, de productiemethodes zijn vaak sterk vervuilend en ook de arbeidsomstandigheden zijn erg slecht. 

Dit kon anders, vonden wij.

Bij OldSchool Bags kunnen we toch een concurrerende prijs aanbieden omdat we de tassen rechtstreeks via het internet verkopen. We produceren ze op een slimme manier (geen voorraad, geen opslag, nooit geen oude tassen). 

Ook deze leren rugzakken worden met de handgemaakt. Het leer wordt eerst met de computer uitgesneden en vervolgens maken onze vakmensen in Kaatsheuvel er een mooi en eerlijk eindproduct van. 

We zijn er trots op dat we de productie weer gewoon in Nederland kunnen doen.