Oldschool Newschool

10% van ons inkomen gaat naar het opleiden van kinderen in Africa

Zoals velen geven wij al aan goede doelen en al die maandelijkse en jaarlijkse donaties hebben natuurlijk geholpen. Maar altijd was het onze wens om meer te doen en een groter verschil te kunnen maken in de levens van met name kinderen die het echt nodig hebben. Dus toen Sue en ik ons nieuwe bedrijf oprichtte, wisten we direct dat het helpen van een of meerdere goede doelen een onderdeel van OldSchool Bags zou zijn.

Een van de beste vormen van ontwikkelingshulp is het geven van een goede opleiding aan kinderen.

Dit gebeurt in Africa natuurlijk al op grote schaal maar voor velen is dit nog steeds niet weggelegd. Daar willen we ons kleine steentje aan bijdragen. Onze focus zal dus educatie zijn. Toepasselijk hebben we ons goede doelen programma ‘OldSchool NewSchool’ genoemd.

goede doel

Onlangs werden we zeer geraakt door een uitzending op TV over het werk van een organisatie die Foodstep Uganda heet. In Kampiringisa, Oeganda, worden kinderen die wees zijn of die door hun ouders zijn opgegeven, door de locale overheid van de straat gehaald en in een ‘Youth Rehabilitation Center’ gestopt. De omstandigheden zijn daar mensonterend, als in een 19e eeuwse gevangenis. Foodstep’s doel is om deze kinderen uit dit uitzichtloze center te halen en ze een nieuw thuis te geven. Wij zijn blij dat we zulke mensen kunnen steunen.

goede doelen

De tweede organisatie die we gaan steunen is School Child Africa, die zich ten doel stelt (wees)kinderen te helpen in Kenia en Malawi. Samen met locale organisaties werken zij aan een aantal projecten zoals een training center voor jongeren in Mbita Kenia.[empty_separator][/empty_separator]

Dus met elke schooltas die we via de website verkopen doneren we € 3.00 (dat is ten minste 10% van ons inkomen) om de educatieve programma’s van deze organisaties te steunen. We beginnen met het betalen van lespaketten voor leerlingen die dit niet zelf kunnen betalen, maar onze droom is om een bijdrage te leveren aan het bouwen van een nieuwe school, en op die manier weer een groep kinderen een betere toekomst te geven. Dus we willen je alvast bedanken voor je aankoop en hopelijk zal deze kleine bijdrage een groot verschil maken in een ander kind’s leven.