Leren schooltassen in 19 verrassende kleuren

Iedereen had vroeger leren schooltassen. Ze waren misschien een beetje saai en somber, maar wel erg praktisch. Helaas zijn ze eind jaren ’80 uit het de mode geraakt. Maar de herinneringen zijn er nog steeds. En daarom komt OldSchool Bags met de oude tassen van toen, maar dan in een nieuw jasje, in 10 verschillende kleuren en een aantal specials.

Met deze leren schooltas komen er meestal veel herinneringen boven over je eigen jeugd, hoe je samen met al je vrienden er op tekenden en het daardoor een unieke tas werd. Maar met deze tassen kun je zelf ook nieuwe herinneringen maken. Dat is het mooie aan deze tassen: ze kunnen herinneringen laten opkomen of ze maken herinneringen voor later. Dat gevoel willen we meegeven aan deze tassen.

 

Echt leer en gemaakt in Nederland

Deze leren schooltas wordt in Nederland gemaakt (handgemaakt in Noord Brabant, in Kaatsheuvel om precies te zijn) en zijn er in de volgende kleuren:
Baby Blauw, Bordeaux Rood, Iers Groen, Kastanje Bruin, Klassiek Rood, Kobalt Blauw, Koninklijk Oranje, Sprookjes Roze, Zwart en Marine Blauw.

Leren schooltassen van OldSchool Bags - wat is jouw favoriete kleur?

De leren schooltassen en schoudertassen van OldSchool Bags zijn verkrijgbaar in 10 prachtige kleuren (en een aantal opvallende specials)

De leren schooltassen in XL formaat vinden je hier op onze website: we noemen ze The Originals.

 

Leren schooltassen in speciale uitvoeringen

Naast deze basiskleuren voegen we elke zes maanden een nieuwe special toe. De inspiratie komt voornamelijk uit de mode. We hebben tot nu toe de volgende specials uitgebracht (en sommige zijn nog steeds in onze webshop te koop):

  • Neon: waarschijnlijk onze opvallendste leren schooltassen, verkrijgbaar in drie hele krachtige kleuren (neon geel, neon oranje en neon roze)
  • Camouflage: erg modisch en komt regelmatig weer terug
  • Denim: kastanjebruin en denim is altijd een goede combinatie, zo ook bij onze schooltassen
  • Animal prints: tijger en luipaardprint waren in 2015 dé kleuren van het seizoen
  • Metallics: aan onze brons- en zilverkleurig leer hebben we een subtiele slangenprint toegevoegd
  • Bas Kosters: deze bekende en excentrieke Nederlandse ontwerper vroegen we om zijn schooltijdherinneringen te vertalen naar twee opvallende tassen

Leren schooltassen dus in vele uitvoeringen. Rest ons de vraag: wat is jouw favoriete uitvoering eigenlijk?