Stevige leren schooltas: verkrijgbaar in 19 prachtige kleuren

Vroeger sjouwden we ons suf met onze grote, zware, leren schooltas. We hebben nog steeds mooie herinneringen aan die tijd maar soms baalden we er ook van! Was er toen maar iemand die die logge schooltassen tot iets moois had kunnen kunnen  omtoveren. De tas overleefde wel alles, hij was erg stevig en alles paste er in.

 

Leren schooltas: verkrijgbaar in 19 kleuren

 

Leren schooltassen van OldSchool Bags, verkrijgbaar in 19 prachtige kleuren

Leren schooltas van OldSchoolBags, verkrijgbaar in 19 prachtige kleuren

 

Daarom heeft OldSchoolBags de leren schooltas teruggebracht, maar niet alleen in de bruine kleur van vroeger, maar nog 18 andere kleuren.

(In onze webshop: leren schooltas XL klik hier, leren schooltas Medium klik hier)

 

Een lange geschiedenis

Het is de volgende stap in de mooie evolutie van de schooltas. De eerste leren schooltas was niet van leer maar van hout, deze ‘tas’ werd ook gebruikt als opberg doos daarom was het handig dat de tassen erg stevig waren.

Deze oude schooltassen kwamen we pas geleden tegen in Zeeland en zijn te bekijken in het Museum De Burghse Schoole, Burgh Haamstede (http://www.burghseschoole.nl).

Oude 'schooltassen' uit het museum

Leren schooltas: stevig en duurzaam

Schooltassen hebben veel te verduren. Daarom wordt vaak voor leer gekozen omdat dit materiaal zo duurzaam is. De leren schooltas van OldSchool Bags is handgemaakt in ons eigen land, in Noord-Brabant in Kaatsheuvel. De tas is dus 100% Nederlands. Want ook het leer komt uit Nederland, uit Rijen om precies te zijn.

 

Geïnspireerd door de oude Nederlandse schooltas

De mensen van OldSchool Bags vonden het enorme jammer dat deze oude schooltas zo in de vergetelheid was geraakt. Daarom hebben zij de tas een nieuwe design gegeven en uitgebracht in maar liefst vijftien prachtige kleuren.

Ook zijn er regelmatig specials, zoals het excentrieke design dat door de bekende Nederlandse modeontwerper Bas Kosters voor OldSchool Bags. Hij liet zich inspireren door zijn eigen schooltijd en maakte twee prachtige versies: de Happy Collector (vol met prachtige buttons) en de Dark Side (met handgemaakte tekeningen).

 

Schooltas

Leren schooltas – OldSchool Bags heeft de oude schooltas uit de jaren 70 en 80 een prachtig nieuw design gegeven.