Prachtige lederen boekentas speciaal voor leerkrachten

De ideale lederen boekentas voor leerkrachten: stevig, stijlvol en praktisch

Lederen boekentas leerkracht gemaakt van prachtig plantaardig gelooid leer

Als leerkracht sta je dagelijks voor de uitdaging om niet alleen kennis over te brengen, maar ook om georganiseerd en professioneel voor de klas te staan.

Een cruciaal hulpmiddel is de keuze van de juiste boekentas. In dit artikel zullen we de voordelen van een lederen boekentas voor leerkrachten bespreken, met de nadruk op stijl, duurzaamheid en functionaliteit.

Stijlvolle professionaliteit

Het tijdloze en elegante karakter van leer maakt het een uitstekende keuze voor leerkrachten die niet alleen comfortabel maar ook modieus voor de klas willen verschijnen.

Of je nu lesgeeft aan basisschoolleerlingen of aan studenten op de middelbare school, een lederen boekentas geeft je meteen dat zelfverzekerde en competente voorkomen.

Stevig en duurzaam

Lederen boekentas leerkracht - zwart

Leerkrachten dragen vaak een aanzienlijke hoeveelheid lesmateriaal met zich mee, variërend van lesplannen en notities tot boeken en laptops. 

Een lederen boekentas biedt de duurzaamheid die nodig is om al deze items veilig en georganiseerd te houden. Het hoogwaardige leer kan de dagelijkse slijtage weerstaan en behoudt zijn kwaliteit na verloop van tijd. 

Dit maakt het een investering die niet alleen praktisch is voor het heden, maar ook voor de toekomst.

Leren boekentas handgemaakt in Nederland

Handgemaakt in Nederland

Wij geloven in lokale, verantwoorde productie. Dit doen we al sinds onze oprichting in 2012.

Ook deze lederen boekentassen wordt handgemaakt in Nederland, in Kaatsheuvel om precies te zien.

Het leer kopen wij bij Dutch Leather Vision in het naburige plaatsje Dongen, hetgeen slechts een afstand van 8 km is. 

Als jouw tas klaar is, wordt deze direct naar jou gestuurd.  Onze productieketen is dus heel kort en met minimale impact qua transport. 

Op verzoek kunnen we een Nederlands vlaggetje toevoegen. Dit doen we niet standaard omdat de tassen ook vaak naar andere landen gaan.

Inspiratie uit mijn eigen schooltijd

Scholieren jaren 80 met verplichte leren schooltas

Mijn schooltijd was in Gorinchem, op Chr. Scholengemeenschap Oude Hoven. Het was een hele fijne en bovenstaande foto koester ik. Ik denk er nog graag aan terug.

Ook ik begon met een degelijke leren boekentas. Elke dag ging die achterop mijn fiets en sleepte ik ‘m van lokaal naar lokaal. 

Net als alle leerlingen in die tijd personaliseerde ik de tas met allerlei tekeningen en teksten. Mijn favoriete voetbalclubs en popbands, we deden het allemaal.

Nu, zoveel jaar later, vind ik het jammer dat ik die boekentas niet gehouden heb. Na zes jaar was hij nog een goede staat, mede ook door een paar reparaties (ik ging er niet echt zuinig mee om).

Als ik er op terugkijk, dan is die boekentas van toen een van de tastbare herinneringen aan die hele leuke schooltijd.

Lederen boekentassen op onze website

Onze ‘Natural’ tassen zijn qua formaat en uitvoering speciaal gemaakt voor leerkrachten.

Op speciaal verzoek hebben wij deze zo groot gemaakt dat er een grote ordner of twee multomappen inpassen. Plus dan nog voldoende ruimte in de twee andere compartimenten voor je andere dagelijkse spullen. 

Daarnaast hebben we nog diverse andere tassen. Onze leren schooltas is er in maar liefst 18 prachtige kleuren. De leren laptoptas is er in twee uitvoeringen. Ook deze zijn gemaakt van prachtig, stevig leer en worden handgemaakt in ons atelier in Kaatsheuvel